torsdag 29. oktober 2009

Kontakt med arktitekt

I går var vi i kontakt med "arkitekt" for første gong. Vi tok med oss bilder av husa vi har sett på og la dei fram. For øyeblikket er det faktisk sveitserhuset "Svalen" som er mest aktuell. Han meinte at det var eit veldig spesielt hus på den måten at det er ståande panel og mykje bruk av glas. Han meinte at glasverandaen ville bli det dyraste, og at han ville gi oss nokre forslag til endringa. Glasverandaen er ikkje innbygd i stua opprinnelig, men han meinte at det skulle være mogleg å få til. Vi ynskjer også å forandre ein del på romløysingane.

Neste steg no blir å høyre kor mykje egeninnsats det vil bli moglegheit for. Vi ynskjer sjølvsagt å gjere mest mogleg sjølve, som å bygge mur, isolere osv.

lørdag 17. oktober 2009

Kjøkken i fransk landstil

Såg eit kjempetøft skap til kjøkkenet på Riviera Maison. E nok litt vel dyrt for meg, men kan no kanskje finne noko liknande en plass. Kosta vel nærmare 30.000 kr..thihi. "Dream on!" Kan trykke på bilda for å få det større;)

Fått tomta i dag!

I dag fekk vi endeleg brev i posten om bekreftelse på tomta vår. Tomta er 1,234 mål stor, og vi må betale innen 3 mnd. No e det berre å begynne å planlegge for fullt!! Det neste blir å kontakte arkitekt og få ned litt fleire idèa. Spennande!!

søndag 4. oktober 2009

Har endå ikkje fått tomta skriftleg!

Vi fekk tidleg i sommar muntleg bekreftelse på at vi fekk tomta vi ville ha, men har endå ikkje fått det skriftleg. Den som skulle bygge ved sidan av oss, og dele tomta mellom oss, har sagt frå seg tomta. Kommuna seier difor at dei må finne nokon som er villig til å dele tomta med oss, før vi kan få den...hmm. Kanskje skal vi berre kjøpe to tomter? Då blir tomta på 1,6 mål ca, og nesten 300 000. Kan det være en idè?

Vi har også tenkt en del på kva hus vi vil byggje. Vi har vore å kika på ei nybygd "Strandastove", og det virka litt spennande. Då vil eg male heile huset kvitt, og ha gamledagse heller på taket istadenfor torvtak. Finn berre eit bilete av ei Strandastove på nettet, men det står også ei gammal Strandastove på Sunnmøre museum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...